Rabu, 27 Mei 2015

WHO ME? LIFE START HERE!

Assalammualaikum..alhamdullilah....bernafas lagi pada hari ini untuk meneruskan perjalanan yang penuh dugaan...amin.....


Haiii....pagi khamis yang menceriakan.....
Pagi yang buat as sentiasa excited nak buat banyak aktiviti dengan bersemangat.
Banyak tanggungjawab yang perlu dipikul..sebagai hamba allah...sebagai anak..sebagai isteri...sebagai surirumah...sebagai sid shaklee..

Buat yang tak mengenali diri ini..pagi nie as nak memperkenalkan diri...

Nama sebenar nor asmida binti tukol...berumur 29 tahun, sudah berkahwin , belum mempunyai cahaya mata , bekerja sebagai surirumah tangga, berkhidmat sebagai suri rumah tangga dah 1 tahun lebih hehe....bukan senang taw nak jadi suri rumah tangga nie bunyi macam rileks..tapi sakit pale jugak sebab banyak giler jawatan ( cth : cleaner, tukang masak, nurse,dhobi, penjaga, penasihat, dsb nya la...) kalau suri rumah mesti fahamkan???

Suami- suami as bernama fazeli bin mat 42 tahun, bekerja sebagai army di thai border.seorang yang bertanggungjawab, romatik, caring, manja dan paling best as sentiasa selamat bila ada dengan suami.kami berkenalan 5 tahun bertunang 2 tahun dan berkawin 1 tahun lebih.sekarang as menetap dengan suami di alor setar kedah.alhamdullilah jodoh kuat.amin.

Family - berasal dari muar johor,as anak pertama dari 5  orang adik beradik.ayah seorang pekebun , mak pulak seorang surirumah tangga.3 orang telah berkahwin dan 2 orang masih bersekolah.anak buah ada 2 orang.

Aktiviti masa lapang- sibuk dengan shaklee, tokei vitamin la katakan....hahaha....banyak lagi ilmu yang perlu dituntut dengan sifu2 yang hebat.

Tujuan ada side income- untuk cari duet poket sendiri walaupun seorang suri rumah tangga, kalau boleh xnak kerja luar sebab nak  jadi suri rumah yang berjaya ..boleh kan?
Berjinak - jinak dengan shaklee sejak 2014, tapi sekarang baru seriuuusss!!!

So sesape yang berminat nak tahu lebih lanjut mengenai shaklee, macam mana nak daftar shaklee, macam mana nak jadi sid yang berjaya untuk dapat income 4 @ 5 k.boleh hubungi as...
As sedia membantu..selain itu cod kawasan alor star...order online 24 jam....seluruh malaysia.

Done!!! Next time sambung lagi...nak wat breakfast sat....
Wassalam:)





ur trusted sid
Asmida fazeli..
0173511136
No sid
1081383

 email : dairimangkuktingkat@ gmail.com