Rabu, 27 Mei 2015

SEKEJAP TAPI SERONOK

 Assalammualaikum...alhamdullilah...walaupun internet telepon kesayangan ku nie dah nyawa - nyawa ikan nasib baik maseh boleh ku berblog....hahaha....

Nak kongsi siket pasal cuti - cuti malaysia dengan suami ...ermmmm bukan cuti - cuti malaysia yer...tapi suami kerja as jer yang sibuk nak ikot...haha....

Gini citenya...

26.5.2015 suami nak ke kelantan untuk bekerja......so as pun gedik santai nak ikot....suami pun kata ok. Suami dan staff seangkatannya pun ada sekali.....best.....sebab nie kali pertama nak jejak kaki ke kelantan.tu yang semangat nak ikot.

Di pendekkan cite perjalanan dari alor setar ke sungai petani terus ke grik dan sampai lah ke jeli kelantan mengambil masa dalam 4 jam.kemudian meneruskan perjalanan ke golok sebab nak tido di hotel genting golok lagi 3 jam...so 7 jam sampai di golok..sambil melihat keindahan di golok..malam tu kami sempat jugak berkunjung ke pekan Golok.

Dalam dialek Kelantan, golok adalah sejenis parang.

Sejak dilahirkan, ini lah kali pertama  masuk shopping di pekan Golok dan kali ke 7 as menjejakkan kaki di tanah Siam. Kali pertama dulu ialah semasa shopping di danok 4x ke
Songkhla  1 x dan Hatyai 1 x.


                                             
  Sungai pemisah antara golok dan malaysia



 Pintu masuk golok






                                                                         Hotel genting golok


Yang paling best zon bebas cukai murah - murah

Malam sampai tu kami terus bersiap - siap untuk makan malam dan kami jalan - jalan cuci mata kat kedai buah.







En suami memang giler buah...xboleh sehari xmakan buah.

En suami beli 4 kg buah laici dan 1 biji durian..kami bertiga makan di kedai berdekatan hotel.


27.5.2015

Jam 8.30 pagi kami pun dah nak check - out ...tapi sempat lagi jalan dipasar pagi golok.sebelah
hotel jer..






Xsangka pulak suami dan kawannya beli 1 bagul pelam manis ( 25kg )dan pelam lemak ( 10 kg )

Jam 9 kami ke rantau panjang....shopping - shopping hahaha.....best la jugak murah - murah...



Jam 10.00  suami dan sahabat  seangkatannya buat kerja.....
Kene dok diam - diam xboleh kacau :)
Depa bz ...

Malam ronda - ronda lagi
Hehe....



28.5.2015
Jam 8.00 check Out awal...perjalanan   balik 7 jam

Rehat sekejap kat banjaran tertinggi di malaysia...cer teka?kat mana?



Habis sudah.....





:) seronoknya

Banyak lagi sebenarnaya...tp na cepat..nanti update lain...bye