Rabu, 30 November 2016

Set kesuburan suami isteri

Assalammualaikum wbt.

Bagi anda yang sedang dalam usaha untuk cepat hamil, ambillah vitamin anda bermula daripada sekarang. As menyarankan anda mengambil set kesuburan lelaki dan wanita. Memang sejak azali lagi wanita sering dipersalahkan jika tidak dapat melahirkan zuriat.Namun hakikatnya , lelaki jugak mempunyai masaalah kesuburan yang jarang orang nampak.

5 Punca Sukar Dapat Zuriat

Ini 5 punca luaran pasangan suami isteri sukar dapat anak. Walau dah berapa banyak kali mencuba

  1. Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
  2. Tekanan bekerja dan terlalu berharap mendapat anak
  3. Tabiat diet yang tidak sihat
  4. Kekurangan zat diperlukan badan kerana diet tak seimbang
  5. Merokok dan meminum alkohol merendahkan lagi kesuburan. Jika hamil pun, risiko keguguran dan kecacatan janin lebih tinggi
SET KESUBURAN WANITA


Fungsi GLA Complex:


  • adalah untuk meningkatkan kesuburan wanita dengan membantu penghasilan cecair servik yang berkualiti.
  • atasi masalah senggugut.
  • menstabilkan period/haid yang tak normal.
  • menstabilkan hormon.
  • membantu wanita menghasilkan lendiran subur supaya sperma dapat hidup lebih lama sehingga 5 hari dan melancarkan perjalanan sperma untuk persenyawaan. Lendiran ini seakan putih telur namun tidak semua wanita menghasilkan lendiran yang “subur”. Dengan bantuan GLA, lendiran ini membantu untuk meningkatkan kesuburan seorang wanita.
  • mengecutkan cyst dan pcos bagi wanita
Fungsi B-Complex

  • Fungsi B-Complex adalah mengandungi Vitamin B6 yang meningkatkan kesuburan wanita, asid folat pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

Anda juga boleh add on Alfalfa untuk set ini kerana fungsi alfalfa adalah membantu untuk mengurangkan masalah keputihan yang biasa berlaku di kalangan wanita.

Fungsi Alfalfa:


  • membantu merawat masalah keputihan yang mengganggu hubungan suami isteri.
  • mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa.
  • Dengan itu jangan putus harap dan teruskan berusaha, mana tahu dengan ikhtiar ini, doa dan izinNya anda juga akan mendapat cahaya mata comel yang diidam-idamkan. Jika sudah positif nanti, boleh mula ambil Set Kehamilan untuk ibu mengandung  dan Set Berpantang pula. Kebanyakkan produk dalamnya pun lebih kurang sama saja jadi hanya tambah apa yang kurang. 

Fungsi Omega Guard Shaklee


  • Shaklee Omega Guard adalah Minyak Ikan Terbaik di Dunia. Ia mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3. Asid lemak omega 3 adalah asid lemak penting. Namun ia tidak dapat dihasilkan badan kita. Omega 3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Asid lemak Omega 3 boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita.

Fungsi COQ Health Plus Shaklee 


  • Shaklee COQ juga dikenali sebagai COQ10(Coenzyme Q10) iaitu Ubiquinone yang merupakan sejenis nutrien yg larut lemak yg memberi penghasilan tenaga. CoQ10 adalah sejenis nutrien/co-faktor yang larut lemak. Ia penting dalam penghasilan tenaga dalam sel.
  • Sumber COQ10 adalah kekacang, soya, daging, dan hati. COQ10 juga terdapat di dalam sel badan manusia dan ia juga akan menghasilkan tenaga bagi tumbesaran pengawalaturan sel termasuklah Ovum.
  • Pengambilan COQ10 ini akan membantu masalah kekurangan tenaga dalam proses ovulasi. Ia akan memastikan penghasilan telur yang sihat, matang dan berkualiti.  Ia juga antioksidan penting yang membantu melindungi sel daripada kerosakan akibat radikal bebas. Ia mungkin memberi kesan lebih baik kepada kesihatan telur.
  • Pada hakikatnyaCoQ10 yang terkenal sebagai supplemen untuk kesihatan jantung sebenarnya amat penting dalam konteks kesuburan, baik lelaki mahupun wanita. Kajian klinikal mendapati bahawa COQ10 membantu meningkatkan mortaliti sperma dalam air mani.

SET KESUBURAN LELAKI


Fungsi Zink Shaklee

  • Zinc memainkan peranan penting di dalam organ seks lelaki. Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari di organ lain. Kekurangan zinc yang serius akan mengakibatkan masalah kepincangan pada perkembangan testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual.
  • Kekurangan zinc boleh menyebabkan kualiti dan bilangan sperma terjejas. Shaklee Zinc Complex membantu meningkatkan kemampuan seks lelaki. Pengambilan Zinc Shaklee untuk jangka panjang penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
  • Shaklee Zinc Complex juga membantu memperbaiki masalah prostat. Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Shaklee Zinc membantu menguatkan sperma. Terdapat 200 jenis protein dan enzim di dalam zinc yang penting untuk kesuburan lelaki. 
  • Shaklee Zinc Complex meningkatkan kesuburan lelaki dengan ditunjukkan melalui peningkatan tahap sperma, memperbaiki bentuk, fungsi dan kualiti sperma lelaki dan mengurangkan ketidaksuburan


Fungsi Vitamin E Shaklee


  • Vitamin E adalah salah satu antioksidan yang penting dalam penghasilan sperma. Proses penghasilan sperma akan terjejas jika kekurangan Vitamin E. Pengambilan Vitamin E Shaklee yang mencukupi dapat meningkatkan kesihatan dan mortaliti sperma lelaki.
  • Ujian Klinikal membuktikan pengambilan Vitamin Shaklee Zinc sebanyak 600mg setiap hari dapat meningkatkan fungsi sperma secara dramatik. Vitamin E dari Shaklee merupakan sumber terbaik dari sumber semulajadi iaitu, d-alpha tocopherol.
Selamat mencuba , insyaALLAH berkat usaha dan kesabaran anda, ALLAH akan permudahkan urusan dan mengkabulkan doa dan keinginan mendapat zuriat.Amin

Dapatkan penjimatan berganda untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli.. 
JOM DAFTAR AHLI SEKARANG!!!

Anda akan mendapat potongan sehingga 15-30% jika mendaftar sebagai ahli Shaklee..
Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya 0173511136 untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1081383 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.



 "produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."
Sekian,wassalam.

Business tanpa modal tapi pulangan berlipat ganda

Assalammualaikum,selamat malam.

Masih tercari-cari business tanpa modal. Atau modal yang minimum. Kerana gaji sedia ada tak cukup. Atau tercari-cari pendapatan untuk membantu suami.



Mari saya perkenalkan anda dengan bisnes Shaklee yang hanya memerlukan sedikit modal iaitu pendaftaran keahlian hanya sebanyak RM68.90 sahaja & boleh jadi PERCUMA juga jika anda membuat pembelian produk bersama-sama pendaftaran keahlian. Ramai yang tak percaya kan dengan modal serendah ini anda mampu menjana pendapatan sehingga 4-5 angka sebulan.

Terbukti ramai telah berjaya menggenggam bonus 4-5 angka sebulan. Tetapi kebiasaannya pengedar-pengedar Shaklee tidak show off pendapatan masing-masing macam MLM lain kerana tujuan asal kami adalah agar ramai orang mendapat manfaat juga dari segi kesihatan dan kecantikan dengan produk Shaklee.

Kelebihan Mendaftar Ahli Shaklee

1. Boleh membeli produk shaklee pada harga ahli (penjimatan sehingga 25%)

2. Peluang menjana pendapatan sambil mendapat kesihatan yang baik seisi keluarga

3. Boleh mengumpul point dan ianya akan ditukarkan kepada bonus tunai setiap bulan

4. Sebarang pesanan dari pelanggan anda boleh terus key in melalui sistem online & ianya akan dihantar terus ke alamat pelanggan

5. Shaklee menawarkan CASH (bonus & incentive), CAR (insentif kereta) & CONVENTION (percutian bertaraf antarabangsa lima bintang serta berpeluang mengerjakan umrah untuk muslim)

6. Bisnes yang sangat sesuai untuk mereka yang pemalu & sibuk bekerja serta mempunyai anak-anak kecil juga

7. Ala-ala dropship juga kerana anda tidak perlu menyimpan stok yang banyak. Saya sendiri boleh poskan untuk anda sekiranya mendapat pesanan

Kelebihan Mendaftar Ahli Shaklee dengan saya.

1. Kami akan membimbing anda secara online & offline from ZERO to HERO
2. Kami mempunyai jaringan pengedar Shaklee yang berkaliber seluruh Malaysia
3. Kami akan mempromosikan anda di blog, page & FBads secara PERCUMA setiap hari
4. Access ke dalam group khas untuk ahli sahaja
5. Setiap kelas dibenarkan untuk membawa anak-anak bersama
6. One to One Coaching juga disediakan bagi yang betul-betul ingin berjaya
7. Kami bantu menyerahkan pelanggan yang berdekatan dengan anda
8. Marketing Tools & Materials disediakan

BAGAIMANA CARA NAK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE?

Untuk jadi ahli Shaklee sebenarnya ada 2 cara. 

MODAL KECIL

Kebiasaannya yuran keahlian RM68.90 + postage RM10.60 Yuran keahlian ini bukannya ditentukan oleh kami pengedar sah shaklee ni. Ianya memang ditentukan oleh pihak Shaklee Malaysia dan untuk yuran keahlian ini anda akan dapat member kit shaklee yang berupa satu beg yang mengandungi buku produk, penerangan terperinci berkenaan sistem shaklee, pricelist, dan segala yang berkaitan.

MODAL PERCUMA

Bagaimana mahu dapatkan keahlian secara percuma ini?

Mudah sahaja!! Jikalau anda buat pembelian bernilai RM800++, pihak Shaklee Malaysia akan waive yuran keahlian. Beli produk bernilai lebih kurang RM800 (nilai mengikut harga ahli) dengan nilai 200uv, maka anda layak mendapat keahlian shaklee secara percuma. Terlalu banyak nak beli dengan RM800? Anda tidak perlu takut kerana anda boleh beli untuk seisi keluarga dan automatik boleh jimat berbulan-bulan di samping automatik akan mendapat harga ahli dengan pembelian tersebut.

Antara produk yang boleh anda pilih untuk mendapat keahlian percuma dengan mudah ialah:

  • 2 Botol Vivix
  • 3 Kotak Shaklee Kolagen
  • Full Set Kehamilan
  • Full set Berpantang
  • Full set Kecantikkan


Atau jikalau mahu anda boleh memilih mana-mana produk Shaklee mengikut kesukaan anda. Boleh campur atau add on mengikut keperluan masing-masing. Bagi yang sukar membuat pilihan, anda boleh hubungi saya dan saya akan mencadangkan produk terbaik mengikut keperluan anda.

Bisnes dengan Shaklee ni modal kecik, korang memang tak perlu modalkan untuk beli stok. Ada customer order je, terus pergi beli di branch dan terus COD. Kalau customer jauh pun takde masalah, order je online. Shaklee settlekan hantar barang sampai depan pintu rumah customer korang.

Best tau buat bisnes ngan Shaklee. Ramai surirumah macam saya yang dah berjaya jana pendapatan sampai 4, 5 angka tau! 

Korang nak cuba? Dari duduk saja-saja, dapat juga bantu income keluarga. Jom join team saya.
Roger je saya 0173511136 untuk join.

Kita sama2 jadi kaya dan berjaya, insyaaAllah.

Vitamin tahan daya tubuh untuk kanak - kanak

Assalammualaikum wbt.

Ibu bapa diluar sana pasti tercari - cari vitamin untuk anak anda yang sering demam ,selsema atau antibodi tidak kuat.

Saya menyarankan vitamin terbaik dengan memberi anak anda Vitamin C Chewable 100mg Shaklee dalam bentuk kunyah sangat sesuai untuk kanak-kanak dan boleh membantu tingkatkan pertahanan tubuh menentang penyakit.

Vitamin C Chewable ni bukan saja sesuai untuk kanak-kanak tapi juga untuk orang dewasa.

Shaklee mempunyai 2 jenis produk Vitamin C Sustained Release Vitamin C500mg klik sini dan Vitamin C Chewable 100mg. Setiap jenis Vitamin C ini mempunyai keistimewaan tersendiri dan mempunyai cara tindakan yang berbeza setelah masuk ke dalam tubuh. Selalu orang salah anggap Vitamin C Chewable ini hanya sesuai untuk budak-budak.



Tapi sebenarnya Vitamin C Chewable dalam bentuk kunyah ini sesuai untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak hinggalah ke golongan berusia. Bagi kanak-kanak, boleh ambil terus sebiji sebab dos 100mg dalam setiap biji vitamin, dah bersesuaian untuk usia kanak-kanak. Kalau orang dewasa, boleh ambil sampai 5 biji sehari samada diambil sekaligus 5 biji atau satu-satu.

Cara makan Vitamin C Chewable ni pun seronok sebab rasa macam makan gula-gula je. Boleh dikunyah-kunyah dan rasanya pun sedap!

Apa yang istimewanya ialah apabila anda mengunyah Vitamin C jenis ini, air liur akan membantu menghadamkan Vitamin C tersebut dan seterusnya membolehkan ianya sedia untuk diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil. Malah, kajian menunjukkan mengunyah Vitamin C dalam dos yang kecil beberapa kali sehari adalah lebih berkesan untuk penyerapan berbanding mengambil sebiji Vitamin C dalam dos yang besar sekaligus.

Kelebihan Dan Kebaikan Vitamin C Chewable Shaklee
Vitamin C Chewable 100mg Shaklee membantu meningkatkan imun sistem dalam badan dengan cara berikut:

  • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Membantu memelihara sel badan
  • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah
  • Rasa sitrus yang hebat
  • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet
  • Untuk individu yang mempunyai masalah perut hypersensitive

Selain daripada kebaikan yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan antaranya ialah:

  • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik
  • Sebagai antipenuaan untuk awet muda
  • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan
  • Memperbaiki insomnia
  • Mengekalkan kolestrol sihat


Sebotol Vitamin C Chewable ni mengandungi 120 biji tablet kunyah dan berharga hanya RM39.75.Sangat murah dan mampu milik.

Belum cuba ,belum tahukan...

Dapatkan segera vitamin untuk anak anda dengan menghubungi saya 0173511136.( asmida )pengedar sah shaklee anda

cara mengira bonus shaklee malaysia

Assalammualaikum wbt.

Ramai yang nak tahu macam mana kami kira bonus shaklee yang berkepuk - kepuk tu kan?
Anda semua tahu tak bagaimana kami semua dapat bonus?

Kalau tengok gambar di bawah, ada nyatakan bonus dikira bermula dari pembelian RM460 ke atas.
Itu bermaksud dengan point 150 uv minimum baru anda layak dapat bonus sebanyak 5% iaitu dalam RM24.
peratusan bonus dipecahkan mengikut beberapa peringkat UV (Unit Volume) . Nak senang uv tu macam
point la iaitu:


RM480 = 150 uv = 5%
RM960 = 300 uv = 8%
RM1920 = 600 uv = 14%
RM3840 = 1200 uv = 17%
RM9600 = 2000 uv = 21%

Bila kita tengok pecahan uv tu dah boleh target nak buat sales berapa dan berapa pulangan bonus yang kita dapat =)
First time nak naik rank daripada Distributor kepada Supervisor anda perlu dapatkan 3000 uv. Selepas tu nak maintain efektif adalah dengan 2500 guv sahaja setiap bulan.

Jika anda ingin merasa berada di Rank leader SUPERVISOR 

Belian barang personal + group RM10 000 --> layak ke pangkat Supervisor dan UV Ingat 3000 adalah datang dari (UV Personal +UV Group ) ,Oleh itu pentingnya ada Downline kan ? bergerak melaui Group lebih cepat Pangkat akan naik..
kenapa Mesti jadi Supervisor sebab selain bonus dari Personal UV Shaklee bayar lagi Bonus New rank RM 368 

CARA PENGIRAAN 

Contoh Jika anda buat Personal 3000uv x 3.1 x 21% = RM1953
tambah Bonus New rank RM368
= RM 2321 inilah bonus bila naik rank supervisor 

Ya, setiap bulan uv akan jadi 0 balik. Jadi setiap bulan kenelah pulun berniaga.
Nak dapat bonus lebat kenelah usaha lebat.

Shaklee ni beranak pinak lah..Betul ke?

Ye, bila ada anak register bawah kita, kita akan dapat point dia juga.
Tapi dengan syarat, minimum untuk kita dapat bonus adalah puv 150.

puv = personal uv
guv = group uv

Cth 1:
u = 148 pv (personal uv) = 0%
=1098 guv (group uv) = 11%
a = 50 pv = 0%
b = 600 pv = 11%
c=300 pv = 8%

Jadi yang dapat bonus hanyalah si b dan c sahaja.
maknya si u tak dapat apa ye sebab puv kurang daripada 150 walaupun guv adalah 1098.

Cth 2:
u = 2000 pv (personal uv) = 17%
= 4850 guv (group uv) = 21%

(efektif sekiranya telah capai rank supervisor kerana capai guv 2500 ke atas)

a = 150 pv = 5%
b = 2400 pv = 17%
c=300 pv = 8%

Jadi yang dapat bonus adalah semua orang. tapi beza tau kiraanya..

u dapat bonus daripada:
a : 17%-5% = 12%
b : 17%-17% = 0%
c: 17% - 8% = 9 %

oleh itu, korang boleh nampak kan. Kalau uv anak lagi tinggi daripada uv mak. mak tak dapat apa pon. Pasal tu lah saya setuju dengan biz ni. Sebab walaupun korang berada di peringkat manapun. yang penting usaha untuk dapatkan bonus.

Bukan goyang kaki je suruh orang bawah cari point. Tak elok kan..Kita yang kat bawah ni pon tak suka bila orang buat macam tu. Macam dipergunakan je..

Nanti 15hb setiap bulan senyum-senyum je tengok duit bonus masuk bank in terus dalam bank. Kan senang, duit gaji pon boleh simpan tau =

Nak join kami bershaklee jom hubungi As pengedar sah shaklee anda

Selasa, 29 November 2016

Kat mana nak cari shaklee

Assalammualaikum,salam ceria buat pengunjung blog dairimangkuktingkat.

Ramai pengguna Shaklee atau yang baru nak mencuba shaklee selalu tertanya tanya dimana stokis shaklee dan ada yang nak pergi beli sendiri sebab malas nak tangung kos postage atau malas nak beli dengan agen - agen Shaklee.

Kalau hendak pergi sendiri ke cawangan Shaklee, anda boleh lawati branch-branch Shaklee pada alamat di bawah dan boleh gunakan ID saya 1081383 ( Nor Asmida binti Tukol ) untuk mendapatkan harga ahli.
Pengedar shaklee yang sah cara beli produk distokis shaklee yang berdekatan



Senarai Lokasi Shaklee Branch / Cawangan Shaklee di Malaysia
Shaklee HeadQuarters atau Shaklee Home Office

Sebelum ini lokasi HQ Shaklee adalah di Empire Subang Jaya.
Maklumat penuh lokasi Shaklee Pinnacle :
Alamat : Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Tel : 603-5622 3188


Cawangan Shaklee Branch Sri Rampai, Kuala Lumpur

Sebelum berpindah ke Sri Rampai, Shaklee KL terletak di Wangsa Maju. Ramai pengguna Shaklee yang setia sejak lebih 20 tahun lepas, masih mencari produk Shaklee dan ramai yang tidak tahu tentang perpindahan lokasi Shaklee Wangsa Maju yang dah bertukar ke Sri Rampai.
Lokasi antara Wangsa Maju ke Sri Rampai tidaklah jauh mana. Dalam keadaan trafik hari biasa, ia mengambil masa hanya lebih kurang 15 minit untuk ke lokasi baru Shaklee di Sri Rampai dari lokasi lamanya di Wangsa Maju.
Landmark utama office Shaklee KL ni ialah Wahab Cendol, Dominos Pizza, Befit dan paling dekat sekali ialah BMWGarage.

Ni maklumat penuh tentang Shaklee Kuala Lumpur :
Alamat : No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027


Cawangan Shaklee Branch Ipoh, Perak

Alamat : 32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260


Cawangan Shaklee Branch Penang

Ada yang memanggilnya sebagai Shaklee Seberang Jaya.
Maklumat lengkap tentang office Shaklee di Pulau Pinang
Alamat : No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560


Cawangan Shaklee Branch Kota Bharu, Kelantan

Alamat : 319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu, Kelantan.
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711


Cawangan Shaklee Branch Kota Kinabalu, Sabah

Untuk Malaysia Timur iaitu negeri Sabah dan Sarawak, hanya ada satu sahaja branch Shaklee di sana. Sekiranya anda yang berada di Sarawak dan berjumpa dengan office Shaklee, itu bukanlah dimiliki oleh Shaklee Malaysia.

Maklumat berkenaan Shaklee Kota Kinabalu :
Alamat : Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848
Fax: 6088-393 851



Sekiranya anda berminat untuk menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee kami, kami mengalu-alukan kedatangan anda.

Sekian Terimaksih

Vitamin c bagus untuk daya tahan tubuh

Assalammualaikum wbt.

Ramai orang mahukan Vitamin C hanya untuk kecantikan kulit.
Tapi sebenarnya ada yang lebih penting dan menarik dengan Vitamin C ni.

1. Tingkatkan Imunisasi / Daya Tahan Badan

Kalau nak tahu, Vitamin C mampu menjaga tubuh dari serangan penyakit dengan cara meningkatkan sistem imun atau daya tahan tubuh terhadap virus. Pengambilan dos yang betul bagi Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi.

Tidak hairanlah kebanyakan daripada makanan tambahan penambah daya tahan tubuh,khususnya untuk kanak kanak diperbuat daripada vitamin C.

Sebab tu shaklee pun ada ‪CHEWABLE VITAMIN C untuk kanak-kanak.
ha! bukan orang dewasa je perlukan vitamin c ni tau.

2. Antioksidan

Vitamin C juga bertindak sebagai bahan antioksidan didalam tubuh yang berfungsi untuk melawan dan melindungi sel-sel tubuh dari kerosakan oleh radikal bebas yang menyebabkan penyakit-penyakit kronik seperti darah tinggi, sakit jantung, stroke, barah dan sebagainya.
Radikal bebas ini terhasil secara semulajadi didalam tubuh kerana proses-proses biokimia didalam badan dan juga disebabkan oleh faktor luaran seperti pencemaran ( air, udara , makanan), stress, toxin, pancaran sinar ultra ungu ( UV light ) dari matahari dan sebagainya.

Contoh :- Demam Biasa

Vitamin C mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagai anti-histamin yang berkesan dengan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti sakit-sakit badan, selsema dan kesakitan. Vitamin C juga mengawal alergi yang menyebabkan demam. Ia mengurangkan paras histamin dan biasanya mempercepatkan baik demam.

KENAPA PENTINGNYA MENINGKATKAN IMUNISASI BADAN?

1.Sebab yang utama adalah untuk elakkan diri daripada sebarang penyakit. 

2. Kalau imun tak kuat ,sangatlah mudah untuk dijangkiti penyakit.

Apa yang best sangat vitamin c Shaklee ni.

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS
Vitamin C Shaklee Dengan Teknologi Sustained Release
(PELEPASAN MASA)


  1. Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’ (PELEPASAN MASA) . Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat iaitu 1.5mg selama setiap jam.  Sebiji Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg vitamin C dan ianya dirembeskan secara perlahan-lahan dalam badan mengikut keperluan badan kita untuk setiap jam. Ini maknanya bila kita ambil sebiji vitamin C Shaklee..badan kita tidak terus menerima 500mg vitamin C..Sebaliknya ia akan dilepaskan sedikit sedikit iaitu 100mg untuk setiap jam. Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi. Jadi ianya terpelihara dan badan anda menerima bekalan vitamin C yang cukup setiap hari.
  2. Mengandungi 120mg bioflavonoiddan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai Viatmin C Complex.
  3. Selain itu juga…Setiap tablet Viatmin C Shaklee, mengandungi 120mg bioflavonoid dan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai Viatmin C Complex. Apa fungsi vitamin C complex ni? Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.
  4. Ia juga dapat mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, dan mengelakkan vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel. (Kebaikan Bioflavinoid dalam vitamin C Shaklee)
  5. Membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya
  6. Satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Namun Vitamin C shaklee diperbuat bukan dari buah limau/oren..Ia diperbuat daripada Ekstrak jagung. Jadi selamat untuk orang yang ada gastrix makan Vitamin C Shaklee ni… Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.
  7. Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain di farmasi sebab vitamin Shaklee merupakan vitamin semulajadi. Vitamin di farmasi atau pasaran luar adalah vitamin sintetik.

Diperkaya Dengan Bioflavanoid

Antara kelebihan bioflavanoid yang ada dalam vita-c plus Shaklee :

  • Supaya vitamin c digunakan dengan optimum di dalam badan manusia
  • Memperlahankan pemusnahan vitamin c yang berlaku sangat cepat dalam badan manusia (vitamin larut air)
  • Meningkatkan keberkesanan vitamin C sebagai antioksida yang kuat


Manfaat Utama Vitamin C Shaklee

1. Membentuk kolagen ~ merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ia mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik
2. Memperbaiki Simptom Pendarahan ~ kekurangan vitamin c adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
3. Peningkatan Sistem Imun ~ membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zar besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga mengurangkan simptom flu dan selsema.
4. Memerangi Kanser ~ satu-satunya anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel2 kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel2 kita.
5. Mencantikkan Kulit ~ pengambilan vitamin c setiap hari mampu menjadikan kulit lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama masalah jeragat.
6. Memperbaiki Insomnia ~ memperbaiki insomnia, stress serta masalah berkaitan mental seperti keresahan.
7. Mengekalkan Kolesterol Sihat ~ ia mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Adakah Vitamin C Daripada Buah Sudah Mencukupi?

  • Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45mg-60mg Vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan Vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Oleh itu, buah yang tidak ranum mengandungi kandungan Vitamin C yang sedikit.


  • Kandungan Vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan. Pengambilan Vitamin C dapat melengkapkan keperluan Vitamin C dalam tubuh.


  • Jadi, sebab tu lah kita patut amalkan Vitamin C tiap-tiap hari. Vitamin C sebenarnya salah 1 vitamin asas yang patut kita amalkan. Bukan saja untuk gusi berdarah, tapi kalau kerap demam, batu dan selsema, pengambilan Vitamin C masa sihat sangat penting sebenarnya. Sebab bila kita dah sakit, Vitamin C ni dapat kurangkan simptom-simptom penyakit yang kita alami


So walaupun tak sihat, tak lah teruk sangat dan mungkin tak kerap sangat sebab sistem imun dan sel badan kita tak terlalu lemah akibat daripada tindakan Vitamin C dalam badan. Sebotol Vitamin C Shaklee ni harganya Cuma RM98.05. Sebotol ada 180 biji dan boleh tahan sampai 6 bulan! Memang jimat dan murah. 

Boleh hubungi saya untuk dapatkan Vitamin C yang best ni
Dapatkan penjimatan 20-25 % dengan mendaftar sebagai ahli.
Hubungi saya pengedar sah Shaklee

Id No : 1081383
Asmida
Alor Setar Kedah

Nutriferon bagus untuk tahan daya tubuh

Assalammualaikum wbt.

Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli melalui pengedar Shaklee.

Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembut sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon.

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

 2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.  

3.Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.  

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.  

5. Mereka yang sering stress.  

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.  

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.  

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.


Kenapa saya dan anda wajib ambil nutriferon?

1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.

3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

5. 40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.


Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan:-

1. Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;

2. Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;

3. Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;

4. Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.


Apa kata pengguna NUTRIFERON Shaklee.










Sebarang pertanyaan boleh hubungi 0173511136 ( asmida )

Sekian ,Terimakasih.