Isnin, 25 Mei 2015

CARA KURUS BERKESAN LOST 5 KG SEBULAN


Assalammualaikum....


Bismillahirohmannirohim....
Al fateha

Salam sejahtera..

Salam ukhwah buat sahabat semua.....

As tak nak berceloteh panjang....kalau panjang- panjang tak faham pun buat sakit otak jer nak baca kan??

As nk celoteh santai - santai jer biar semua faham :)

Tajuk entri hari nie KURUS DENGAN SEMULAJADI

As pun penguna setia set 3B ni....
BAKAR → BUANG → BINA


Kalau nain kurus dengan semulajadi gunakan konsep nie...memang dapat bentuk badan yang diidamkan.....contoh as sendiri la...DALAM SEBULAN PUN MEMANG DAH NAMPAK HASIL...sebelum amik set nie berat as 62kg..
Lepas sebulan tinggal 57kg......
Bak kata WONDERPETS INIIII SERIUUUSSSS!!!!!!!
Hahaha........

Ini set yang as amik.....cuma 3 product yang paling as suka!!!!!
Wajib ada kat umah.....sebelum habis kene standby stock baru!!!


Herb - lax
Omega guard
Cinch



Tapi bukan sebab product nie je taw....tapi kene istiqamah dan rajin excercise ....sikit pun jadila...bagi kuar peluh.....dan yang paling penting as minum 3 liter air sehari!!!! WAJIB!!


Hakikat sebenarnya kita kena tau..badan kita ni chubby sebab apa.

♥ Penuh dengan lemak?
♥ banyak air?
♥banyak toksin?
♥Metabolisme tinggi atau rendah?

Shaklee ada menawarkan set makanan tambahan bagi tujuan untuk kurangkan berat badan. Ramai yang sudah mencuba dan merasai perbezaannya.


3 konsep utama -BAKAR, BUANG, BINA                                 

 1. BAKAR      
Produk: LECITHIN/ OMEGA GUARD

Fungsi: bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolestrol


2. BUANG
Produk: ALFALFA/HERB LAX


Fungsi:membuang lemak, toksin dalam badan


3. BINA
Produk: CINCH/SOY PROTEIN



Fungsi: bina otot, elak kulit menggelebeh







LANGKAH PERTAMA : DETOX

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.

LANGKAH KEDUA : MEMECAHKAN LEMAK

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.

LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Kenapa perlu mengambil protein?
Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.


TESTIMONI HOT KURUS DENGAN PRODUCT NI NANTI AS UPDATE DBLOG AKAN DATANG.....TUNGGUU!!!



as bawakan entri ini untuk ANDA YANG VERY2 SERIUS NAK BERDIET DENGAN PRODUK SHAKLEE! as tak janjikan words "TANPA PERLU BERLAPAR" or "TURUN 20KG DALAM MASA SEBULAN". Tapi apa yang dapat as janjikan adalah..jika anda disiplin makan produk-produk ni, kawal pemakanan anda, willing to do exercise setiap hari dalam setengah jam (apa jua walaupun lompat2 pakai getah skipping :)


Ikut dengan disiplin apa yang as nasihatkan>>Insyaallah..

kejayaan turun berat badan MENJADI MILIK ANDA!!Anda haruslah terus mengikuti konsep yang betul untuk menguruskan badan… misalnya menjaga pemakanan dan melakukan senaman. Shaklee bukan produk ajaib yang menjadikan anda kurus dalam sekelip mata. Ia bertindak dengan begitu halus dengan tubuh badan anda, dan anda haruslah menyokongnya dengan  melakukan aktiviti-aktiviti yang sepatutnya

se
Untuk Info lanjut....
Untuk cadangan set....
Untuk harga terbaik....
Untuk dapatkan free gift...

Hubungi

As
Whatsap : 0173511136
Fb : asmidafazeli
Email: dairimangkuktingkat@gmail.com