Jumaat, 10 Julai 2015

minyak ikan bantu turunkan berat badan 1 kilo 1 minggu

OMEGA GUARD @ MINYAK IKAN sangat bagus untuk perkembangan otak kerana mengandungi Omega-3 Fatty Acids yang menjadi sumber DHA dan EPA.


Testimoni Omega Guard oleh pengguna menunjukkan Omega Guard ini bukan sahaja berkesan untuk kurus, malah untuk fungsi - fungsi lain seperti meningkatkan sistem imun, membekalkan DHA dan EPA untuk perkembangan minda kanak - kanak,  mencegah gout dan lain -lain.

Namun apa pula kaitannya antara Omega-3 dengan penurunan berat badan??

Mmg tidak dinafikan pemgambilan Omega sangat membantu dalam penurunan berat badan. Baru seminggu saya cuba saya dah nampak hasilnya. Memang lah penurunang tue bukan secara mendadak tapi sekurang-kurang yerk turun jugak. Sekarang saya dah kurang satu kg dalam seminggu.

Bagaimana Omega Guard Shaklee ini bertindak sehingga kita boleh kurus?


Sebenarnya, kandungan asid lemak omega 3 yang terdapat di dalam Omega Guard Shaklee yang membantu kita kurus. Asid lemak omega 3 ini bertindak membantu meningkatkan paras hormon leptin di dalam badan. Hormon leptin ini adalah hormon yang membantu mengawal selera makan dan metabolisma badan kita.

Analoginya begini, apabila asid lemak omega 3 meningkatkan hormon leptin, selera makan kita akan berkurang. Apabila selera makan berkurang, berat badan mula menurun dan secara tidak langsung, kita akan kurus.

Dari segi aspek metabolisma badan pula, apabila hormon leptin meningkat, metabolisma badan turut meningkat, lemak - lemak akan cepat dibakar dan seterusnya, berat badan mula menurun akibat lemak - lemak yang tidak diperlukan ini telah dibakar.

Kalau nak lagi power dapatkan SET KURUS 3B


So sesape yang nak kurus dengan sehat dan effect kurus dengan cepat boleh dapatkan omega guard shaklee nie dengan harga yang berpatutan :)

Langkah bijak anda jika menghubungi saya

Nama : asmida
Fb : asmida fazeli
No tel / wasap: 017 35 111 36
Page : vitamincantik & kurus semulajadi
Email : dairimangkuktingkat@gmail.com