Rabu, 3 Jun 2015

ALFALFA SHAKLEE BANYAK KEBAIKKAN / DETOKS SATU BADAN

ASSALAMMUALAIKUM....
hari ni teringin nak berkongsi cerita tentang khasiat dan juga kelebihan Alfalfa Shaklee. Alfalfa ni antara vitamin Shaklee yang mula-mula saya amalkan tau ...Alfalfa memang terkenal sebagai milk booster sejak berkurun lamanya.  Ramai ibu dah cuba dan berpuas hati. 
                                                          ALFALFA L 700 TABLETS
                                                          ALFALFA S 330 TABLETS
Perkenalan kami adalah sebab satu masalah yang merimaskan saya,  dan saya pasti masalah kebanyakan kaum wanita, iaitu masalah keputihan dan untuk detoks satu badan .hihihi
Dari apa yang doktor cerita, keputihan terjadi sebab ada bakteria kat kawasan tu, ia juga dikenali sebagai white candida. Keputihan juga boleh terjadi sebab kita makan terlalu banyak benda putih seperti roti putih, tepung,  gula putih.
Oleh kerana rimas tak tahan, saya tanya merata untuk solusi. Alhamdulillah ada kenalan mencadangkan saya untuk cuba Alfalfa Shaklee.
Kalau uols nak tahu Alfalfa turut dikenali sebagai Raja Tumbuhan tau..
Mengikut kajian tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam Tanah untuk menyerap pelbaga nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun yg matang juga kaya dengan klorofil. Daun2 ini kemudiannya dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Daun2 yang telah dikeringkan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Kesemua proses ini dikawal dengan sangat teliti dan turut diawasi dengan kawalan Shaklee yang sangat ketat .Hmmm.. satu tablet kalau uols nak tahu mengandungi 300mg alfalfa...Amacam? Bagus tak Alfalfa ni?  

KENAPA ALFALFA BAGUS?
TERLALU BANYAK KEBAIKKAN ALFALFA SHAKLEE NIE!! JOM SAYA KONGSIKAN SEDIKIT DIANTARA KEBAIKKANNYA:
  1. Mencuci hati, darah dan usus ~ Alfalfa adalah sangat beralkali yang boleh membantu memulihkan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  2. Melawan alahan ~ Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitive, kurap, bau badan dan penyakit ulat air dengan berkesan.
  3. Ia juga baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut ~ memperbaiki masalah saluran peghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulcer gastrik, hepatitis dan sembelit.
  4. menyingkirkan lemak dan kolestrol~ kajian klinikal telah membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Kalau uols nak tahu alfalfa mengandungi sapojin yang berfungsi sebagai span yang boleh bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  5. Melegakan keletihan ~ membantu kita kekal bertenaga supaya cergas sepanjang hari
TESTIMONI PENGGUNA ALFALFA

TAPI...AWAS!!!
  • Alfalfa tidak sesuai untuk orang yang sedang bertarung dengan kanser
  • Juga tidak sesuai utk pesakit Auto Immune Diseases seperti SLE.
  • Juga tidak sesuai untuk individu yang baru menjalani pemindahan organ terutama hati.
  • Tidak sesuai juga untuk pesakit Diabetes kerana boleh mengurangkan kandungan gula dalam darah (mungkin boleh pengsan)
  • Tidak sesuai juga untuk pesaki jantung kerana ia boleh memekatkan darah
Maknanya.. Alfalfa ini hanya bermanfaat pada segelintir orang sahaja..sebarang pertanyaan @ pembelian boleh hubungi:
nama : asmida
no hp / whatsaap : 0173511136
facebook : asmida fazeli

email : dairimangkuktingkat@gmail.com