Ahad, 20 November 2016

Minyak ikan bantu turunkan berat badan

Assalammualaikum,
Salam ceria,

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. Banyak Kebaikan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee ini. Ia boleh diamalkan untuk seisi keluarga. Sepatutnya setiap rumah mesti ada sebotol minyak ikan Omega Guard ini.Banyak kelebihan dan kebaikkan untuk kesihatan kita.Tapi.... Bagaimana omega guard boleh bakar lemak pulak ni kan. Sebab setahu kita omega ni untuk fungsi otak, sendi dan batuk-batuk.

Kenapa kita sentiasa rasa lapar?

Rasa lapar berpanjangan berpunca dari hormon leptin yang tidak neutral dan tidak dapat berfungsi dengan baik seterusnya gagal memberi isyarat lapar dan kenyang dengan baik ke otak dan menyebabkan kita terus mengambil makanan walaupun sebenarnya tubuh perlukan tambahan air bukan makanan.

Jadi, dimudahkan cerita...nak kurus haruslah kita perbaiki dulu hormon leptin (hormon yang menghantar isyarat lapar dan kenyang pada otak).Untuk baiki hormon leptin, haruslah mengamalkan pengambilan omega 3 iaitu omega guard shaklee. Bila dah baiki, so takde la kita akan lapar sentiasa yang menyebabkan lemak bertimbun dalam badan dan kesannya jadilah obesiti.

Kebanyakan sumber omega 3 mengandungi tahap merkuri yang tinggi. Bagaimana dengan OMEGA GUARD SHAKLEE? Adakah ianya selamat?

1. Omega Guard Shaklee adalah ultra tulin, dibuat dengan begitu sempura, dengan melalui penyulingan proprietari 3 peringkat secara semulajadi untuk manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri, arsenik dan plumbum yang terdapat dalam ikan.

2. Omega Guard dibuat dari ikan bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

3. Selain tu, pengambilan Omega Guard juga amat bersesuaian dengan diet rakyat Malaysia yang kebanyakannya suka makan ikan dalam hidangan bergoreng. Ini lah punca mengapa kebaikan nutrisi ikan tidak dapat diserap oleh tubuh. Kebanyakan nutrisi tersebut telah hilang semasa di dalam proses menggoreng yang menggunakan api yang panas.

Bagaimana Omega Guard Shaklee ini bertindak sehingga kita boleh kurus?

Sebenarnya, kandungan asid lemak omega 3 yang terdapat di dalam Omega Guard Shaklee yang membantu kita kurus. Asid lemak omega 3 ini bertindak membantu meningkatkan paras hormon leptin di dalam badan. Hormon leptin ini adalah hormon yang membantu mengawal selera makan dan metabolisma badan kita. 

Analoginya begini, apabila asid lemak omega 3 meningkatkan hormon leptin, selera makan kita akan berkurang. Apabila selera makan berkurang, berat badan mula menurun dan secara tidak langsung, kita akan kurus. 

Dari segi aspek metabolisma badan pula, apabila hormon leptin meningkat, metabolisma badan turut meningkat, lemak - lemak akan cepat dibakar dan seterusnya, berat badan mula menurun akibat lemak - lemak yang tidak diperlukan ini telah dibakar.

Bagaimana Lemak Omega-3 boleh membakar lemak?

1. Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)

2. Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan

3. Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)

4. Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga

5. Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku: Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak --> Anda boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda

Berapa banyak keperluan OMEGA GUARD untuk menurunkan berat badan?

Pengambilan 3 biji Omega Guard sehari yang disertai bersama dengan exercise membantu mempercepatkan pembakaran lemak dalam badan. Adalah dipercayai bahawa minyak omega 3 meningkatkan aliran darah ke otot-otot semasa exercise dan membantu untuk merangsang enzim yang mengangkut lemak di mana ia boleh digunakan untuk tenaga.

Tahukah anda tidak semua minyak ikan ni terbaik dan selamat?Ada minyak ikan yang diperbuat dari hati ikan yang mengandungi toksik.
Berbeza dengan shaklee, ia selamat dan ia adalah minyak ikan terbaik di dunia dengan sumber DHA dan EPA yang lengkap dalam memenuhi keperluan tubuh dan otak kita.

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan.

Ok, sekarang dah faham kan fungsi minyak ikan dalam membantu anda kuruskan badan. Jadi apa tunggu lagi, jom beli minyak ikan. Tapi pastikan minyak ikan yang di beli adalah yang betul-betul berkesan dan tidak mendatangkan bahaya kepada badan kita.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi 0173511136 ( Asmida )

Sekian,terimakasih.